egyházfórum
ALAPÍTVÁNY
KIADÓ
FOLYÓIRAT

A Világ-nézet internetes rovatban olyan publicisztikákat közlünk, amelyben szerzők röviden reagálnak egyes, közeli és távolabbi világunkban zajló és közérdeklődésre számot tartó folyamatokra, lehetőleg érvényesítve az „egyházfórumos”, zsinati látásmódot.

Ördögűzés és imakommandó

Hudák, a 6. b kőkemény és rendíthetetlen balhátvédje (akiről úgy hírlett, hogy elsőáldozáskor összerágta a szentostyát, s ezzel megsebezte az Édesjézust) matekből meglehetősen megrendíthető volt. Ebbéli hátrányát kivédendő a matek-doga előtt farzsebéből elővett egy Szent Antal-szobrocskát, a pad közepén lévő tintatartó fölé helyezve így fohászkodott: „Szent Antal, ha nem segítesz, bele mártalak a tintatartóba. Színtiszta mágia 1954-ben! Vallásantropológia kurzusomon a mágikus vallásosság legújabb kori iskolapéldájaként emlegetem, mostantól azonban akár le is cserélhetném Aradszki András KDNP-s képviselő legeslegújabb kori színtiszta mágikus megnyilvánulásával.

A Fatimai harmadik titok szerint a sátán egyház elleni legvégső támadása a családok ellen irányul, ami az abortusz, az eutanázia, az egyneműek házassága és a genderelmélet politikai erőltetéséből is látható, kezdte a katolikus politikus a napirend előtti felszólalásában, majd mi mással,  mint sorosozással folytatta. „Látjuk, hogy a nagy európai család elleni támadásban is Soros és elvtársai fel akarják számolni a nemzetek önállóságát és értékeit, felhígítva a keresztény szellemiségű Európát idegen migránsok tízmillióinak betelepítésével.” A sátán ellen pedig keresztényi kötelesség küzdeni, tette hozzá, majd azzal csattantott, hogy amíg a nemzeti konzultáció nem teszi nyilvánvalóvá, hogy a magyarok nem kérnek ebből a sátáni Soros-tervből, addig a megoldás a rózsafüzér, ugyanis szerinte a pápákon kívül a számos ördögűző is vallja, hogy ez a legerősebb fegyver a gonosz ellen, amit Soros is meg fog tapasztalni.

A démonizált Sorosból ördögöt űzendő talán még a protestáns honatyák is lenyelik a szentolvasót, egyfelől azért, mert a rózsafüzér úgynevezett titkai - bár Szűz Mária is sűrűn emlegetve van - tulajdonképpen Jézusról szólnak, másfelől azért, mert az ördögűzés a protestánsoknál is dívik, elég csak Salemi boszorkányokat megemlíteni. Mégis marad a gubanc: hogyan küzdhetnének elvtelen kompromisszumok nélkül a protestáns honatyák a sátáni Soros ellen. Ráolvasással, őrzőszellemekkel, kántálással, böjtöléssel, ólomöntéssel, rontásrontással, fokhagymával? Az úgynevezett primitív (törzsi, természeti) népek vallásosságban mindez elfogadható volt a Gonosz ellenében, Aradszki úr ráolvasása -  mint a szentség deszakralizálása - az imának az imakommandó szintjére való lezüllesztése azonban nettó újpogányság.

Mit tehetünk, mi keresztények az ilyenfajta neoprimitív szellemiségnek a parlamentből, berkeinkből, közéletünkből kiseprése érdekében? Többféle jó megoldás is kínálkozik: 1) bátran körülröhögni ez az borzalmat, 2) beíratni az ilyen álkeresztényeket alsós hittanra, 3) leíratni velük ezerszer a szent rózsafüzér titkait, 4) aláíratni velük Beer Miklós, Veiszer Alinda, Hajós András, Gundel Takács Gábor és Gégény István Védjük  meg közösen a az emberséges társadalom határait!  című petíciót.

Jó, de akkor mit csináljuk mi, keresztények, Sorossal? Imádkozzunk érte, hogy még jobban szeresse Európát, hazánkat, a civileket, a menekülteket, nemkülönben az ellene kampányolókat és imádkozókat. Ámen!

Kamarás István OJD


Share


Hozzászólások

egyszaKözhasznúsági jelentéseinkhez kattintson ide.

Új adószámunk:
19667908-1-43